Cum te ajuta ceaiul Rooibos cu Ganoderma?

Rooibos cu Ganoderma

Ceaiul Rooibos este un ceai roșu din plante care provine din frunzele fermentate ale arbustului Aspalathus linearis, o plantă originară din Africa de Sud. Ceaiul Rooibos are o aromă dulce. Conține câțiva antioxidanți, care pot explica unele dintre beneficiile ceaiului pentru sănătate.

Ceaiul Rooibos câștigă popularitate ca băutură delicioasă și sănătoasă, din cauza faptului că este o alternativă aromată, fără cofeină, la ceaiul negru și verde. Acest ceai conține urme de unele minerale și este o sursă destul de bună de fluor și cupru.

În comparație cu ceaiul negru obișnuit sau cu ceaiul verde, Rooibos are un conținut mai scăzut de tanin și nu conține cofeină și acid oxalic. Rooibos este asociat cu beneficii pentru sănătate datorită nivelului ridicat de antioxidanți care promovează sănătatea, care includ aspalatina și quercetina.

Ceaiul Rooibos are zero calorii atunci când este consumat fără lapte, zahăr, miere sau alte ingrediente adăugate. O ceașcă de ceai rooibos conține:

  • Calorii: 0
  • Proteine: 0 grame
  • Grăsime: 0 grame
  • Carbohidrați: 0 grame
  • Fibre: 0 grame
  • Zahăr: 0 grame

6 beneficii potențiale asupra sănătății atunci când se folosește ceai Rooibos.

Beneficiile folosirii ceaiului Rooibos cu Ganoderma sunt reprezentate de:

1. Conținut fără cofeină.

Ceaiul Rooibos nu conține cofeină, ceea ce îl poate face a opțiune bună pentru gravide, copii și pentru cei ce nu doresc să consume cofeină.

Deși cofeina poate avea unele beneficii pentru sănătate, nu toată lumea poate consuma cofeina în siguranță. Poate interfera cu somnul, poate agrava anxietatea și poate provoca efecte fizice, cum ar fi nervozitate și palpitații ale inimii. Cofeina este prezentă în ceaiul negru, ceaiul verde și cafeaua. Acest ceai gano este o alternativă bună pentru persoanele care ar dori să-și reducă aportul de cofeină sau să o evite complet.

2. Sărac în taninuri

Ceaiul Rooibos roșu conține niveluri foarte scăzute. Taninurile sunt compuși naturali prezenți în multe alimente vegetale, inclusiv ceaiul negru, ceaiul verde și vinul roșu. Taninurile interferează cu absorbția de către organism a fierului, în special fierul nonhem, care este forma care provine din alimentele pe bază de plante.

3. Bogat in antioxidanți

Ceaiul Rooibos conține mai mulți antioxidanți. Unii dintre cei mai întâlniți antioxidanți din acest ceai sunt quercetina și aspalatina. Antioxidanții sunt importanți pentru sănătatea umană, deoarece opresc radicalii liberi de a deteriora celulele din organism.

Proprietățile Rooibos ca antioxidant și imunomodulator îl pot face eficient împotriva anumitor tipuri de cancer.

4. Sănătatea inimii

Antioxidanții sunt importanți pentru o inimă sănătoasă, motiv pentru care ceaiul Rooibos poate oferi beneficii cardiovasculare. De asemenea, poate ține sub control nivelul colesterolului poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii prin inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei (ACE), care crește tensiunea arterială.

  • Controlul diabetului. Ceaiul Rooibos poate ajuta persoanele cu diabet zaharat să-și țină sub control nivelul zahărului din sânge și, prin urmare, să reducă riscul de complicații.
  • Ține greutatea sub control.

Ceaiul Rooibos nu conține calorii, așa că poate fi o opțiune bună de băutură pentru cei care încearcă să slăbească sau să-și mențină o greutate sănătoasă.

0 Comentarii la “Cum te ajuta ceaiul Rooibos cu Ganoderma?”